Dem manden og jeg kender, går op i sidste skoledag kostumer!

Kulturvidenskabelig research har ytret, at folks sidste skoledag - dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63 – er betydningsfuld. Mange ser frem til deres sidste skoledag uhørt mange dage i forvejen. En persons sidste skoledag kan med fordel karakteriseres som en overgangsrite. På samme måde som den kristne konfirmation, accentuerer den sidste skoledag fasen fra et lille afkom til et voksent individ. Indenfor nærmeste fremtid lurer det voksne liv med de dertilhørende gøremål. Historisk feltarbejde har afsløret, at differentieringen mellem barn og voksen er et grænseskel, der fødtes i den moderne tidsalder. Historisk set er denne skelnen overhovedet ej noget selvfølgeligt, men derimod noget, der er kommet frem i en bestemt tidsepoke. & det er akkurat dét en skarp undersøgelse kan vise. Jeg erindrer skarpt min sidste skoledag, hvor samtlige elever havde været ude og købe sidste skoledag kostumer. Mine slyngveninder og jeg havde brugt penge på ens jakker – vi ville forestille Pink Ladies – som fra filmklassikeren Grease.

Min sidste skoledag optager mig enormt. I mit professionelle liv er jeg antropolog, og har af den årsag forsket i dé betydningslag, teenagere sammenkæder med deres sidste skoledag. For de fleste er deres sidste skoledag altafgørende, & forskergruppen og jeg har analyseret, hvilke værdier, som sidste skoledag får påduttet. Jeg arbejder med at erkende, hvorledes mennesker begår sig. Jeg har gjort alvor af en tanke, og udført feltarbejde i løbet af en sidste skoledag, hvor mig og mine kollegaer dissekerede samtlige af elevernes valg af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en altafgørende redegørelse ud af, som akkurat er blevet tilgængelig online. Såfremt nogen derude i cyberspace finder det interessant at lære ekstremt meget mere om den sidste skoledag som europæisk fænomen, kan de personer bruge hele budgettet på kollegaernes og min videnskabelige undersøgelse i den tætteste Academic Books lige nu! Det er vedkommende argumenter, vil jeg absolut mene. Ny kundskab, som bestemt vil udvide jeres horisont, og dét er aldrig noget, man skal undgå!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.