Min lillebror kunne godt bruge musikerhøreværn

Min anskuelse er, at den gamle nok har fået tinnitus, og han har derudover en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, som personer kan have, selvom der ej kommer nogen lyd ind i øret fra omverdenen. Den gamle refererer det som en fløjtelyd i hans øre. Nu har det efterhånden varet ret lang tid, og det bliver nok slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig hårdt for mig, for han har nemlig altid været det menneske, som har lyttet, hvis jeg gerne ville sige noget. Da han ikke er ejer af en god hørelse længere, men en nedsat hørelse, har jeg ikke pladret helt så meget sammen med ham. Det har jeg brug for.

Årsagen til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, fordi han var tømrer i sine unge dage og ikke anvendte høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der formodes, at lidelsen tinnitus hænger sammen med ødelagte sanseceller i det indre øre, sikkert også på grund af en støjskade. Det minder mig for resten om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til lægen på tirsdag, som så må lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Denne læge videresender ham sandsynligvis til en høreklinik, som laver en nøje undersøgelse af hørelsen. Så vil der blive bedømt, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Adskillige forskellige høreapparater - http://hearing.siemens.com/dk/da/home/home.html – findes, og hvert enkelt høreapparat bliver selvfølgelig tilpasset, så det passer til hørenedsættelsen. Mit gæt er, at den gamle skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er lavet af 2 bestanddele: apparatet selv bag på dine ører plus et småt lydrør, som bringer lyden hen til en prop i øret og videre ind i trommehinden. De omtalte høreapparater bliver benyttet til vanskelige høreproblemer samt til dem, som skal kunne regulere lyden. Man bestemmer selv, om man vil modtage behandling og få høreapparatet omkostningsfrit fra de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig bidrag til at få høreapparatet af en autoriseret privatejet høreklinik eller hos en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, at det er stort, at det kan fås omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres kunder.

En larmende arbejdsplads har den gamle som nævnt arbejdet på, og det var jo når alt tages i betragtning nødvendigt med et høreværn, det er min far et godt eksempel på, fordi for larmende et arbejdsmiljø netop måske vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka tres pct. af personer, der har arbejde i et støjende miljø, ikke bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et band, og jeg har på fornemmelsen, at han ligesom vores far vil blive den uheldige ejer af en høreskade, i tilfælde af at han ikke snart begynder at anvende et musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.