Ulykkeligvis besidder langt de fleste ideer om, hvordan en automekaniker er.

Mange højt rangerede folk ytrer bestemte fordomme omkring, hvad der foregår på et autoværksted [http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/]. Jeg rummer en ide om, at der findes et tykhudet miljø. Adskillige er tilbøjelig til at forudsætte, at der eksisterer en barsk omgangstone, medarbejderne imellem. Noget siger mig altså, at for at kunne arbejde som automekaniker [http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/Automekaniker] skal den enkelte have en slidstærk sjæl. Men som skildret indledningsvis er dette blot intolerancer, af den grund, at jeg ikke har været på et autoværksted. Samtidig forholder det sig samtidig sådan, at jeg ik har bare en automekaniker som bonkammerat.

Men det beskrevne bremser mig imidlertid ej i at besidde en formodning om, hvorlunde fællesskabet er i et autoværksted. På hvilket sted oprinder disse formodninger fra? Et gæt er, at disse formodninger stammer fra den måde, hvorpå værkstedet skildres på film i biografen samt i tv. I disse medier ser man nemlig hyppigt, at tonen, mellem medarbejderne, på et autoværksted er skarp. Ovenikøbet er det tit også nogle meget endimensionelle gutter, der er beskæftiget på et autoværksted, og som ej er de skarpeste knive i skuffen!

Flere finder det bemærkelsesværdigt, hvordan der i samtlige kulturer opretholdes flere overdrevne persontyper, som hver og en, som indgår i en pågældende kultur, ved, hvorledes ér. Et bevis på det beskrevne er ”en Brian”. ”En Brian” er interessant i denne kontekst, da han ofte er automekaniker på et autoværksted. Ydermere begærer han at køre stærkt. Og hyppigt er sagen den, at han ik’ er overordentlig klog. Dét skal begribeligvis betones, at ”en Brian” ja lige præcis er funderet på en intolerance, hvor visse karaktertræk til fælles danner en mennesketype, alle kan identificere. Dog er det altafgørende at minde sig selv om, at generaliserende forudantagelser kan få frygtelige følger for de mennesker, som minder om de generaliserende mennesketyper.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.