Virksomhedsnavne, for eksempel Mathiesen A S

Står du og skal opstarte en virksomhed, såsom Mathiesen A S, og har du ikke besluttet dig for, hvad den skal hedde? Her er nogle fortrinlige råd…

Virksomhedsnavnet skal først og fremmest være nemt at komme i tanke om, og på grund af det bør det være kort. Navne bestående af ét ord, såsom Mathiesen A S, eller to, som fx Knud Mathiesen A/S el. Mathiesens Elektronik A S, er lette at komme i tanke om. Et firmanavn som eksempelvis Peter Mathiesen & Kurt Petersens Biler A/S er for langt et navn og dermed for svært at huske.

Virksomhedsnavnet skal for det andet være let at sige. Alle kan sige et ord som Mathiesen A/S, eftersom at det er et sædvanligt dansk navn, mens et langt eller indviklet ord el. et ikke-dansk ord kan være besværligt for nogle folk at udtale, hvilket yderligere kan være med til, at virksomhedsnavnet er besværligt at komme i tanke om.

Råd nummer tre er, at firmanavnet skal klinge godt. Et væld af mennesker bestemmer sig for et britisk firmanavn, af den årsag at de synes, det lyder bedre foruden mere professionelt. Ligegyldigt om du bestemmer dig for amerikansk, dansk eller muligvis et tredje sprog som selskabets navn, så er det vigtigt, at virksomhedsnavnet lyder godt. Du kan fx spørge din familie, dine venner og bekendte om de kan lide navnet.

For det fjerde må virksomhedsnavnet gerne sige noget ang. dig el. firmaet. Bl.a. kan du bruge dit fornavn el. efternavn eller et ord, der fortæller noget omkring selskabet, ligesom med Mathiesen A S og Mathiesens Biler A S.

For det femte kan du beslutte at have et par ord eller en hel sætning knyttet til dit virksomhedsnavn, der fortæller et eller andet angående dit firma. Det kan for eksempel være ”Byens bedste elektronik” som efterfølgende ord til Mathiesens Elektronik A S.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.