Vores hjerne er helt sin egen – Ifølge forskerne er tinnitus klokkeklar selvbedrag

Har du et familiemedlem eller ven, som er ramt af tinnitus - hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html, , er du klar over, at det ej er rart. Lidelsen tinnitus er faktisk ved at være ret meget bekendt, og symptomerne er ik’ for sjov.

Naturligvis kan man bruge et høreapparat. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til at den ramte lukker sig inde. For hvordan kan du være udadvendt og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Det er muligt, at høreapparater ka’ lindre larmen lidt. Jeg håber inderligt, at den dumme tinnitus springer mig over!

Har du tinnitus ved du, at det forårsager ringen for ørerne! For tinnituspatienten forekommer der simpelthen en skarp lyd i øregangen, selvom der overhovedet ikke kommer nogen tone ud deromkring. Ofte kan det være svært at forstå for de, der ikk’ selv har prøvet det – én som mig.

Specialister er nu sikre på, at problemet er forårsaget via intensiv indbildning. Træls tinnitus kan behandles – jubii! Det viser sig, at hørecenteret i hjernen tilsyneladende kan få ændret programmeringen, på en sådan led, at hyletonen langt om længe udebliver. Det er en helt genial behandling, på grund af, at metoden rent faktisk kurerer vedkommende for den men indbildte hyletone inde i hjernen. En alt andet end reel øresusen, der har fået alt for meget opmærksomhed men som ikk’ føles spor fiktiv.

Tinnitus kan behandles – endelig! Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over. Skulle det ske, at jeg en dag i fremtiden bliver nervøs for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, tror jeg, at jeg vil få idéen at digte det væk igen. Forsvind tinnitus – væk væk væk.

Tinnitus giver ringen, hylen og brummen for ørerne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.